2019-09-17 10:02:28• hírek • Bede Emőke

Tűz ütött ki egy kakszentmártoni fűrészüzemben - Helyszíni képek

Kedden, nem sokkal déli 12 óra után ért véget a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség azon bevetése, mely során egy Kakszentmárton területén található fűrészgyárban keletkezett tüzet kellett megfékezniük.

A tájékoztatás szerint a lángok a fűrészporciklonban csaptak fel, de szerencsére sikerült hamar lokalizálni a tüzet, és a hatékony közbelépésnek köszönhetően sikerült még azelőtt megfékezni, hogy továbbterjedhetett volna a környező gépekre és faanyagokra. Az ISU tájékoztatása szerint a tüzet a fém alkatrészek közötti súrlódás következtében kipattanó szikra okozta. Személyi sérülés szerencsére nem történt.


Az ISU tájékoztatása szerint az év első hat hónapjában összesen 149 incidens (köztük 74 tarlótűz) során kellett oltani, de a katasztrófavédelem a lángok kialakulásáért felelős tényezőket is lajstromba szedte legutóbbi összesítésében. Közlésük szerint az esetek 34 százalékát nyílt láng, például gyufa nem megfelelő használata okozta, további 26 százalékát pedig egy-egy kipattanó szikra vagy parázs. Az incidensek 20 százalékáért a különféle készülékekben vagy vezetékekben kialakult elektromos rövidzárlatok okolhatók, 14 százalékért pedig az úgynevezett hőhatás tehető felelőssé, magyarán szólva a lángok az izzó tárgyakkal való érintkezés vagy ezek túl nagy közelsége miatt csaptak fel. A tüzek 5 százalékát olyan ritkán tapasztalható okokra lehet visszavezetni, mint a villámcsapás, az öngyulladás, a mechanikus szikrák vagy épp más tűzesetek továbbterjedése, a fennmaradó 1 százaléknyi esetek okát pedig jelenleg is kutatják – derül ki a katasztrófavédelem közleményéből.







Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: